Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g rote Zwiebel, halbiert
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, Öl aufgefangen
- 1 Knoblauchzehe
- 5 g glatte Petersilie, abgezupft
- 15 g Senf
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 1 Prise Chiliflocken
- 2 Eigelb
- 200 g Rinderfilet, in Würfeln (3 cm), leicht angefroren (siehe Tipp)
- 30 g Olivenöl
- 4 TL Kapern, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1389 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15min
Zitronengras-Rindfleisch-Salat
30min
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1 godz. 45 min
Gratinierte Jakobsmuscheln
25min
Rindfleisch-Tatar
30min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1 Std. 50 Min
Lachs-Tatar
5 Min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20min
Zweierlei vom Lamm mit Möhren-Ingwer-Püree und Rotwein-Jus
5 Std. 15 Min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2hod. 15min
Tatar
10 min
Roastbeef-Aufschnitt mit Sauce Tartare
3 Std.