Gratinierte Jakobsmuscheln

Gratinierte Jakobsmuscheln

4.0 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Schalotten halbiert
    100 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Whisky
    30 g
  • Sahne
    200 g
  • Mehl
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika de la Vera
    3 Prisen
  • Jakobsmuscheln (ca. 12 Stück)
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 662 mg
Białko 25 g
Kalorie 1722 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...