Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Schalotten, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 30 g Whisky
- 200 g Sahne
- 20 g Mehl
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Paprika de la Vera
- 350 g Jakobsmuscheln (ca. 12 Stück)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1722 kJ / 412 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 662 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummer Thermidore
35min
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24u.
Jakobsmuschelsuppe mit Rosmarin-Crostini und Zitronenöl
5 godz.
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Buttermilch-Lamm vom Grill mit Dattel-Gremolata
6h 25min
Gin-Tonic-Saibling mit gehobelter Feldfrucht und Petersilien-Mayonnaise
24u.
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25min
Garnelencremesuppe mit Baguette
1h
Zabaglione mit Orangenlikör
15min
Forellencremesuppe
40min
Cocktailsauce zu Krabben und Co.
5 Min
Muscheln in Weißweinsud
35min