Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Schalotten, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 30 g Whisky
- 200 g Sahne
- 20 g Mehl
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Paprika de la Vera
- 350 g Jakobsmuscheln (ca. 12 Stück)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1722 kJ / 412 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 662 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Vitello Tonnato
48h
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35min
Lachscreme mit Endiviensalat
2h
Lachs-Tatar
5min
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8 godz.
Rindertatar mit Kapern und Aioli
1 Std. 25 Min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Bouillabaisse
1 godz.