![Lachs-Tatar Lachs-Tatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2D0BB39-CA01-41F4-8149-18AD99E92C8E/Derivates/6120CB2D-2BC7-4176-8FA4-4AE8A72FF1FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL rosa Pfefferkörner und etwas mehr zum Garneiren
- 2 Stängel Dill, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- 300 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, (Sushi-Qualität), in 3 Stücken
- 40 g Zitronensaft
- 2 EL Olivenöl
- ½ TL Worcester-Sauce
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
-
100
g Brunnenkresse
lub 100 g gemischter Blattsalat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 463 kJ / 111 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Fischsuppe
1j 40 menit
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Tatar
10min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Rindfleisch-Tatar
30min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2 Std. 15 Min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 min
Beef- & Tuna-Tatar mit Trüffelmayonnaise
2 Std. 15 Min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20min