Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce

Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce

4.3 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Reis schwarz (z.B. Royal Pearl Black von Lotao)
    150 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Jakobsmuscheln
    400 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Fenchel in Stücken
    80 g
  • Knollensellerie in Stücken
    40 g
  • Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Fischfond
    200 g
  • Zitronenschale
    ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Sahne
    200 g
  • Speisestärke
    1 geh. EL
  • Safran (0,1 g), z.B. von Fuchs
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 446 kcal / 1856 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...