Apfel-Porree-Cremesuppe

Apfel-Porree-Cremesuppe

3.2 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Apfel entkernt, geviertelt
    1
  • Zitronensaft
    20 g
  • Kartoffeln in Stücken
    100 g
  • Porree davon 100 g in feinen Ringen (3 mm) und 700 g in breiten Ringen (1 cm)
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Muskat
    5 Prisen
  • Wasser
    500 g
  • Milch
    500 g
  • Stremellachs
    200 g
  • Piment d'Espelette
    3 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...