Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Apfel, entkernt, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 800 g Porree, davon 100 g in feinen Ringen (3 mm) und 700 g in breiten Ringen (1 cm)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter
- 5 Prisen Muskat
- 500 g Wasser
- 500 g Milch
- 200 g Stremellachs
- 3 Prisen Piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petersilien-Rahm-Suppe
35 Min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 Min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 Min
Endiviensalat-Suppe
35 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Wirsing-Käse-Suppe
45 Min
Blumenkohlsuppe
40 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min