Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Fenchel, klein (800 g)
- 500 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Schalotten
- 45 g Balsamico, hell
- 100 g Sahne
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 3 - 4 TL Honig, flüssig
- 12 Datteln, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 801 kJ / 191 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Linsensalat
45 min.
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35min
Linsenpastete
6h 20min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min.
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Waldorfsalat
30min
Radieschen-Ingwer-Dressing
10 min.
Lauwarmer Pastinakensalat
1h 5 min.
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min.
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 min.
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 min.
Feta-Ei-Sauce zu Spargel
10 min.