Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Wasser und mehr zum Kochen
- 75 g frische Meerrettichwurzel, geschält, in Stücken
- 2 TL Zitronensaft
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 EL Öl
- 400 g Porree, in Ringen (siehe Tipp)
- 800 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Schmand
- 3 Eier (Kl. M)
- 2 Scheiben Vollkornbrot, in Würfeln
- 1 EL Butter
- 1 Prise Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1709 kJ / 408 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maronencremesuppe
1h 30min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50min
Grüne Salatsuppe
40min
Gemüsesuppe bianco
35 min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40min
Zucchinisuppe mit Minze
35 min