Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rote Bete, geschält, in Stücken
- 2 Birnen, mit Schale, geviertelt
- 1 EL Rapsöl
- 1 TL Salz
- 1 EL Rosmarinnadeln, gehackt
- 1 EL Zitronensaft
- 1 - 2 TL geriebene Zitronenschale
- 1 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 429 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen und Erbsen mit Honig-Birnen
50min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 Min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Zucchini-Möhren-Rohkost mit Käse
15 min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30min
Apfel-Kürbis-Salat
40 Min
Apfel-Möhren-Rohkost
5 min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5 min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 min