Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen
Składniki
-
Walnusshälften200 g
-
getrocknete Aprikosen, entsteint halbiert200 g
-
Äpfel (à ca. 160 g), rot, mit Schale, geviertelt4
-
Zitronensaft30 g
-
Rosmarin abgezupfte Nadeln1 TL
-
Staudensellerie in Stücken300 g
-
Mayonnaise180 g
-
200 g SchmandCrème fraîche200 g
-
Salz1 geh. TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen¼ - ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2269 kJ /
542 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
8.1 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Feigenaufstrich mit Haselnüssen
20 min
Waldorfsalat
30 min
Waldorfsalat
30 min
Radieschen-Ingwer-Dressing
10 min
Fenchelsalat
3 godz. 35 min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1 godz. 30 min
Wirsing-Birnen-Salat
25 min
Grünkohl-Apfel-Salat
40 min
Apfel-Ingwer-Kompott
20 min