Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Walnusshälften
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint, halbiert
- 4 Äpfel (à ca. 160 g), rot, mit Schale, geviertelt
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL Rosmarin, abgezupfte Nadeln
- 300 g Staudensellerie, in Stücken
- 180 g Mayonnaise
-
200
g Crème fraîche
lub 200 g Schmand - 1 geh. TL Salz
- ¼ - ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2269 kJ / 542 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 8.1 g
Alternatywne przepisy
Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
10 Min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 Min
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Waldorfsalat mit Cranberrys
20min
Wirsing-Birnen-Salat
25 Min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 Min
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 Min
Bohnen-Gurken-Salat mit Buttermilch-Minz-Dressing
40min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35min
Gurken-Kokos-Relish
50 Min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 Min