Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Kohlrabi (ca. 200 g), in Stücken
- 2 Birnen, z.B. Abate Fetel, (ca. 200 g), in Stücken
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 40 g Rapsöl
- 20 g Limettensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 585 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Fenchel-Trauben-Salat
10 Min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1 Std. 30 Min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 Min
Kürbissalat
10 Min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 Min
Wirsing-Birnen-Salat
25min
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Rosenkohlsalat
25min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45 min
Weihnachtlicher Rotkohlsalat
40 min