Wirsingcremesuppe mit Weißwein

Wirsingcremesuppe mit Weißwein

3.6 103 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel (ca. 70), halbiert
    1
  • Butter
    20 g
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Wirsing
    450 g
  • Weißwein
    300 g
  • Wasser
    650 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Sahne
    100 g
  • Kasselerbratenaufschnitt in feinen Streifen
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 279 kcal / 1167 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...