Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 70), halbiert
- 20 g Butter
- 50 g Möhren, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 450 g Wirsing
- 300 g Weißwein
- 650 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 100 g Sahne
- 100 g Kasselerbratenaufschnitt, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45min
Kohlrabisuppe
35min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50min
Wirsing-Käse-Suppe
45min
Blumenkohlsuppe
40min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min