Paprikasuppe bicolor

Paprikasuppe bicolor

4.1 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Portionen

Składniki

Gelbe Paprikasuppe
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl
    20 g
  • gelbe Paprika in Stücken
    1000 g
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
    2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kurkuma
    ½ TL
  • Speisestärke
    1 - 2 EL
  • Sahne
    200 g
Rote Paprikasuppe
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl
    20 g
  • rote Paprika in Stücken
    1000 g
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l)
    2 Würfel
    2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Speisestärke
    1 EL
  • Sahne
    200 g
Garnitur
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • Feta zerkrümelt
    200 g
  • Majoran abgezupft, zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1360 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...