Pennette safran et crevettes

Pennette safran et crevettes

4.0 44 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 45 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
  • 40 g de vin blanc, sec
  • 200 g de crevettes, décortiquées
  • 1 c. à café de sel , à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre
  • 50 g de roquette , déchirée à la main
  • 600 g d'eau env.
  • 1 c. à café de sel
  • 1 sachet de safran en poudre
  • 350 g de pâte sèche, type mezze penne

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Białko 18 g
Węglowodany 65 g
Tłuszcz 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...