Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1 c. à soupe de beurre
- 1200 g d'eau
- 250 g de pâtes, sèches, type cornettes
- 2 ½ c. à café de sel
- 200 g de jambon, cuit, en dés
- 150 g de petits pois surgelés
- 150 g de poireaux, coupés en deux dans le sens de la longueur, en lamelles (8 mm)
- 3 œufs
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 150 g de lait
- 2 pincées de poivre, moulu
- ½ c. à café de poudre de paprika
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3291 kJ / 788 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40 min
Gratin de hachis et cornettes
1 godz. 10 min
Chili con cervelas
1h
Macaronis du chalet
45 min
Gratin de l’armailli
50 min
Émincé à la zurichoise
50 min
Risotto alle cinque P
30 min
One pot penne-poireaux
30 min
Linguine saumon et vodka
20 min
Papet vaudois
55 min
Riz Casimir
45 min
Papardelles à l'émincé de poulet et de poivrons
40 min