Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises

Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises

4.6 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 60 g de pecorino en morceaux (2-3 cm)
  • 250 - 300 g de mozzarella égouttée, en morceaux
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
  • 2 gousses d'ail
  • 300 g de tomates-cerises coupées en deux
  • 1 c. à café de sel à adapter
  • 1 pincée de poivre
  • 350 g de pâte sèche courte type maccheroncini
  • d'huile de friture
  • 500 g d'aubergines en dés (1-2 cm)
  • 1 brin de basilic frais feuilles lavées et séchées
  • 50 g de beurre

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 683 kcal / 2859 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...