Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pecorino, en morceaux (env. 2-3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'oignon, en morceaux
- 1 piment rouge
- 50 g de lard, en tranches (env. 5 mm) ou en petits dés
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de tomates pelées, en morceaux (2-3 cm), fraîches ou en boîte
- 1 pincée de sel
- 320 g de penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne au thon
35min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1h 30min
Salade de pommes de terre
8 godz. 45 min
Trenette au pesto
45min
Riz au mélange de légumes
55min
Filet d'agneau en sauce au poivre rose
45min
Pâtes au poulet, champignons et haricots verts
40min
Salade de pâtes
35min
Pennette safran et crevettes
30min
Champignons à l'ail
20min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25min