Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

4.7 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1 bouquet de persil frais feuilles lavées et séchées
  • 1 gousse d'ail
  • 130 g d'olives noires dénoyautées
  • 30 g de filet d'anchois, conservé dans de l'huile égoutté
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 500 g de tomates concassées, en boîte
  • 20 g de câpres au sel dessalées en les rinçant à l’eau
  • 1 pincée de sel
  • 360 g de penne rigate
  • 1 pincée de poivre

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 479 kcal / 2006 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...