Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1473.5 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 674 mg
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45 min
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain cocotte
2h 20min
Pain de campagne
4 godz.
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain de mie aux graines
6h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain aux graines
5h
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min