Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour fariner
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1473.5 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 674 mg
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4h
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette express
2h 35 min
Pain cocotte
2h 20 min
Pain Cocotte
3h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Baguette tradi'graines
3j 30 menit
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain au chocolat
24h
Petits pains au chocolat
13hod.
Baguette viennoise
4h 25min