Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de sucre glace maison
- 15 g de sucre en poudre
- 155 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de fleur de sel
- 115 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- 6 petites poires, épépinées et coupées en deux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de liqueur d'amande, type amaretto
- 1 bâton de réglisse bio, râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2468 kJ / 594 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3h 35min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Tarte aux fraises
4h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20 min
Moelleux poire-noisette
45 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Amandine aux abricots
1h 30 min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min
Flan pâtissier
4h 25min
Tarte normande
1h 25min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30 min