Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de sucre glace maison
- 15 g de sucre en poudre
- 155 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de fleur de sel
- 115 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- 6 petites poires, épépinées et coupées en deux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de liqueur d'amande, type amaretto
- 1 bâton de réglisse bio, râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2468 kJ / 594 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des Rois à la frangipane
2hod.
Tarte aux fraises
4 Std.
Crème d'amande
10min
Fondant chocolat en robe de fruits
3 Std. 45 Min
Flan pâtissier aux prunes
2hod. 5min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4 Std.
Fraisier
12 godz. 45 min
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Pâte sablée
1hod. 25min
Amandine aux abricots
1hod. 30min
Tarte normande
1hod. 25min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2hod. 10min