Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre mou coupé en gros morceaux
- 125 g de sucre
- 1 gousse de vanille de petite taille, les graines seulement
- 1 œuf
- 125 g d'amandes en poudre
- 5 g de rhum brun
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3165 kJ / 764 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux oignons
1h 15min
Galette au citron
1 Std. 35 Min
Minibûche cerise amarena
40min
Gâteau au yaourt
1h 40min
Les doubitchous... ça se mange sans faim !
24hod. 10min
Gâteau brigadier
2h 30min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Petits babas rapides à la grenadine
30min
Crèmes brûlées de potiron et sablés maison
8h 45min
Cœurs sablés rose
40min
Gâteau au chocolat express
20min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1sa 25 dk