Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre mou coupé en gros morceaux
- 125 g de sucre
- 1 gousse de vanille de petite taille, les graines seulement
- 1 œuf
- 125 g d'amandes en poudre
- 5 g de rhum brun
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3165 kJ / 764 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 50 g
Alternatywne przepisy
Cake chorizo-emmental sans œuf
1h
Choux vanillés
1h 20 min
Crémeux aux noisettes
1 godz. 45 min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50 min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Biscuits à la goyave
1h 20 min
Brownies au chocolat et à la noix de coco
1 godz. 45 min
Tarte tatin
1h
Minicakes chorizo-ciboulette
1h
Mille-feuille à partager
1 godz. 45 min
Biscuit roulé
1h 50 min