Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 600 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys, cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
Assembly
- butter, for greasing
- 2200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2232.4 kJ / 531.5 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 492.3 mg
Alternatywne przepisy
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Chicken and sweet corn soup
30min
Beef and mushroom hot pot
2h
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Pea and ham soup
2u. 20min
Steak and Kidney Pudding
5h
Christmas cake
196h 35min
Rhubarb and vanilla rhumba
25min
Lamb's fry with bacon
1h 20min
Thai-style fish cakes
30min
Citrus marmalade
2u. 20min
Traditional Christmas cake
3u. 15min