Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g green split peas
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 20 g olive oil
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, trimmed and cut into pieces
- 500 g ham hocks, cut into pieces (5 cm) (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1100 g water
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 438 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 642.1 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Vegetable soup
35min
Chicken and sweet corn soup
30min
Shepherd's pie
55 Min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Mashed potatoes
40 Min
Irish stew
1u. 30min
Apricot chicken risotto
30min
Irish lamb stew
6h 20min
Bubble and squeak soup
35min
Tuna mornay
45min