
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g green split peas
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 leek white part only, cut into pieces
- 20 g olive oil
- 1 carrot cut into pieces
- 1 celery stalk trimmed and cut into pieces
- 500 g ham hocks cut into pieces (5 cm) (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1100 g water
- fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 104.2 kcal / 438 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 642.1 mg