Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g frozen green beans, cut into bite-size pieces
- 150 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 20 g salted butter
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g potatoes, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 60 g pearl barley
- 300 g water
- 150 g carrots, cut into rounds
- 500 - 600 g diced lamb (see Tips)
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 3 dried bay leaves
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710.4 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 38.1 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 324.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Beef stew with buttermilk dumplings
1 Std. 40 Min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Shepherd's pie
55min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Irish lamb stew
6 Std. 20 Min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Chicken with capsicum
45 Min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Apricot chicken risotto
30 Min
Quick chicken curry
35 Min