Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g frozen green beans, cut into bite-size pieces
- 150 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 20 g salted butter
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g potatoes, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 60 g pearl barley
- 300 g water
- 150 g carrots, cut into rounds
- 500 - 600 g diced lamb (see Tips)
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 3 dried bay leaves
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710.4 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 38.1 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 324.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Beef stew with buttermilk dumplings
1u. 40min
Pea and ham soup
2u. 20min
Beef ragu
1óra 25p
Quick chicken curry
35 Min
Beef "Burgundy"
40 Min
Lamb spezzatino
1h 45min
Shepherd's pie
55 Min
Beef stroganoff
35 Min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Apricot chicken risotto
30 Min
Irish lamb stew
6h 20min