Chicken San Fernando

Chicken San Fernando

4.4 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • dried chipotle chillies stalks removed
    2 - 3
  • boiling water for soaking
  • roasted unsalted peanuts
    150 g
  • cumin seeds
    1 tsp
  • red peppercorns plus extra for garnishing
    8
  • whole cloves
    2
  • tomatoes cut into halves (see Tips)
    400 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    3 tsp
  • skinless chicken thigh fillet cut into pieces (3-4 cm)
    1000 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 303 mg
Białko 37 g
Kalorie 1929.2 kJ / 459.3 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...