Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lamb's liver (lamb's fry - see Tips)
- 300 - 500 g milk
- 200 g brown onion, cut into halves
- 6 rindless bacon rashers (approx. 230 g), cut into 3-4 cm pieces
- 50 g salted butter
- 60 g tomato sauce
- 40 g Worcestershire sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 - 150 g plain flour, for dusting
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- mashed potatoes and cooked peas, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2874.6 kJ / 684.4 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1404.8 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1 godz.
Carrot and swede mash
25min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Seafood and corn chowder
40min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1 godz.
Shepherd's pie
55 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Beef Stroganoff
1 godz.
Steak and kidney pudding
3h 45min
Fish pie with mashed potato topping
2 godz.
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45min