Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 20 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
450
g stewing steak, diced (2 cm)
lub 450 g beef chuck steak, diced (2 cm) - 220 g lamb's kidneys, rinsed, halved and white cores removed, cut in pieces (1 cm)
- 40 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 1 Tbsp Worcestershire sauce
- 20 g tomato purée
- 80 g red wine
-
350
g beef stock
lub 350 g vegetable stock
Pastry
- 250 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 125 g suet
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 165 g water, plus extra for sealing
- unsalted butter, for greasing
Steaming
- 2200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3387 kJ / 810 kcal
- Białko
- 40.9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
Alternatywne przepisy
Cornish Pasty
1 godz. 30 min
Shortcrust pastry
5min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1sa 55 dk
Spotted Dick Pudding
2h 45min
Raised Game Pie
24h
Bread Sauce
1h 25min
Chilli and Apple Jelly
4h 15min
Bread Sauce
1h 25min
Christmas Bread Sauce
15 Min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Red Onion Gravy
25 min
Yorkshire Pudding
1h