Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 30 g olive oil
- 150 g bacon, cut into small pieces (5 mm)
- 150 g leek, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g water
- 80 g white wine
- 900 g lamb neck fillet (see Tips)
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 dried bay leaves
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 60 g pearl barley
- 200 g carrots, cut into rounds (approx. 1.5 cm)
- 200 g potatoes, peeled and cut into pieces (approx. 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427.9 kJ / 578.1 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1099.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Beef and mushroom hot pot
2h
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4h
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Lamb and quinoa stew
1 Std.
Lamb spezzatino
1h 45min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 godz. 40 min
Irish stew
1 Std. 30 Min
Chicken with capsicum
45min