Wersje kompatybilne
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pommes duchesse
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 50 g de beurre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 jaunes d'œufs
Les tournedos et la sauce au poivre
- 80 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à café de poivre noir fraîchement moulu
- 10 g d'huile d'olive
- 200 g d'eau
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tournedos
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2513.8 kJ / 600.8 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20min
Côte de bœuf, sauce moutarde
2 godz.
Sauce béarnaise
20min
Sauce cocktail
10min
Sauce au poivre
25min
Sauce béarnaise
40min
Côte de bœuf, sauce chimichurri, pommes en éventail
1h 25min
Saumon sauce gribiche
35min
Sauce périgourdine
35min
Sauce cocktail
10min
Sauce tartare
10min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min