Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace à la menthe (la veille)
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de lait entier
- 20 feuilles de menthe fraîche
- 100 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
Les copeaux de chocolat (le jour même)
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 740 g
- Kalorie
- 8335 kJ / 1994 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 171 g
- Tłuszcz
- 134 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Glace à la menthe
3h 20min
Mousse glacée à la menthe
12 godz.
Glace à la vanille
12 godz.
Glace aux cacahuètes (ou aux noisettes)
3u. 15min
Glace au chocolat
12 godz.
Sorbet citron vert
12 godz.
Glace au café
12 godz.
Glace stracciatella
12 godz.
Glace rhum raisins
12 godz.
Glace caramel au beurre salé
12 godz.
Glace à la pistache
12 godz.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h