Velouté de légumes et crème caramel

Velouté de légumes et crème caramel

3.9 203 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Les crèmes caramel
  • 300 g de lait
  • 60 g de sucre en poudre
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 3 œufs
Le velouté de légumes
  • 1 oignon coupé en deux
  • 1 gousse ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1 pincée de sel
  • 1 courgette coupée en morceaux
  • 1 tomate coupée en deux
  • ½ poireau coupé en tronçons
  • 500 g d'eau
  • 5 carottes coupées en morceaux
Le dressage
  • 120 g de caramel liquide

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 176.2 kcal / 742.5 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...