Rôti de porc, purée de pomme de terre et choucroute

Rôti de porc, purée de pomme de terre et choucroute

4.2 62 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de lardons
  • 500 - 600 g d'échine de porc, désossée
  • 2 c. à café de sel
  • ¼ de c. à café de poivre moulu
  • 1 - 1 ½ c. à café de paprika doux en poudre
  • 6 - 8 tranches de poitrine fumée (60-80 g)
  • 500 g de choucroute en conserve
  • 1 feuille de laurier déshydratée (opcjonalnie)
  • 3 baies de genièvre (opcjonalnie)
  • 500 g d'eau
  • 750 g de pommes de terre coupées en morceaux (3 cm)
  • 3 c. à soupe d'huile de friture
  • 140 g de lait
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 - 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...