Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Möhren, in Stücken
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 10 - 20 g Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, auf Wunsch entkernt
- 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 5 Calamaretti, küchenfertig, in Ringen
- 2 Safranfäden
- 50 g Weißwein
- 300 g Geflügelfond
-
500
g Muschelfond
lub 500 g Fischfond - 500 g passierte Tomaten, konserviert
- 500 g Fischfilets, verschiedene Fischsorten, gewürfelt (1 cm)
- 6 Scampis
- 12 Miesmuscheln, frisch, gesäubert oder andere Muscheln
- 3 Stängel Petersilie, gehackt
- 3 Stängel Koriander, gehackt
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1474 kJ / 352 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Fischsuppe mit Gemüse
35 Min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min
Fischsuppe mit Gemüse
40min
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Kalbsleber venezianisch
40min
Fischsuppe
1h 40min
Mallorquinische Fischsuppe
35 Min