Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Shiitakepilze, getrocknet
- 1000 g Wasser und mehr zum Einweichen
- 3 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (3 cm)
- 150 g Schweinebauch, ohne Schwarte, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 100 g scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
- 20 g Chilipaste, koreanisch (siehe Tipp)
- 100 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Zucchini, in Scheiben (5 mm)
- 150 g Tofu, fest, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Mini-Muscheln, TK (siehe Tipp)
- 2 rote Chilischoten, frisch, in Ringen (5 mm)
- 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1373 kJ / 328 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fisch in chinesischer Sauerkrautsuppe (酸菜鱼)
40 Min
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35 Min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 Min
Chinesische Gemüsenudeln
40 Min
Dreierlei Linsensüppchen
50 Min
Pekingsuppe (酸辣汤)
45 Min
Chinakohlsuppe mit Lamm (羊肉片汤)
40 Min
Asiatische Gemüsesuppe mit Tofu
1 godz. 20 min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 min
Chinesische Gemüse-Nudel-Suppe mit Yuba
35 Min
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1 Std. 30 Min
Pekingsuppe
45 Min