Scharfe Gemüsesuppe mit Bohnenpaste (大酱汤)

Scharfe Gemüsesuppe mit Bohnenpaste (大酱汤)

4.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Shiitakepilze, getrocknet
    30 g
  • Wasser und mehr zum Einweichen
    1000 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Schweinebauch, ohne Schwarte in dünnen Scheiben (5 mm)
    150 g
  • scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
    100 g
  • Chilipaste koreanisch (siehe Tipp)
    20 g
  • Kartoffeln in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Zucchini in Scheiben (5 mm)
    100 g
  • Tofu, fest in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Mini-Muscheln TK (siehe Tipp)
    200 g
  • rote Chilischoten, frisch in Ringen (5 mm)
    2
  • Koriander abgezupft, zum Bestreuen
    2 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 328 kcal / 1373 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...