Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Porree, längs halbiert, in Stücken (5 cm)
- 500 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter
- 20 Pfefferkörner, schwarz
- 15 g Butter
- 10 g Mehl
- 115 g Milch
- 65 g Crème fraîche
- 25 g körniger Senf
- 5 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 599 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Radisalat
10 min.
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1hod. 50min
Lila Blumenkohlsalat mit Zitronendressing
35min
Möhren mit Marsala
20 min.
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 min
Grünkohl-Apfel-Salat
40 min.
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 Min
Feldsalat mit Möhrendressing
10 min.
Fenchelgemüse
30min
Rote-Bete-Salat
1h 15 min.