Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 350 g Wasser
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL geriebene Orangenschale
- 1 TL Honig
- 1 Spritzer Tabascosauce® (opcjonalnie)
- 4 Stück Chicorée
- 1 TL rosa Pfefferbeeren
- 2 TL frische Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 337 kJ / 80 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Mangold in Cidre mit Pute
1 Std.
Bulgursalat mit Fenchel und Orangen
35 min
Dicke Bohnen und Erbsen mit Honig-Birnen
50min
Sellerie mit Orange, wild fermentiert
1344 Std. 25 Min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Lauwarmer Pastinakensalat
1 Std. 5 Min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10 min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Fenchelgemüse
30min