Urządzenia i Akcesoria
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
32 pieces
Składniki
-
dried porcini mushrooms40 g
-
boiling water for soaking
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
garlic clove1
-
water1100 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
fine sea salt1 Tbsp
-
quick polenta500 g
-
unsalted butter diced15 g
-
Gorgonzola diced (1 cm)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pieces
Białko
2.3 g
Kalorie
194 kJ /
46 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine and Almond Dip
20 min
Polenta
25 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1 h 45 min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 h
Carrot and Peanut Bake
55 min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 h 40 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 h 50 min
Pasta alla Norma
50 min
Roquefort Sauce
20 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 h