Wersje kompatybilne
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried porcini mushrooms
- boiling water, for soaking
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp fine sea salt
- 500 g quick polenta
- 15 g unsalted butter, diced
- 200 g Gorgonzola, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 194 kJ / 46 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35 min
Pain aux Cereales
12 godz. 15 min
Spinach and Ricotta Ravioli
1h 30min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10min
Mocaccino Budino - Budino mocaccino
6 Std. 15 Min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1h 45min
Gazpacho
1h 15 min
Asparagus Stem Soup
55min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min