Wersje kompatybilne
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stew
- 1000 - 1200 g meat pieces, sinew free, mixed types - pork, lamb or wild boar
- 50 g olive oil, plus 1-2 Tbsp for frying
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 80 g onions, quartered
- 125 g carrots, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 100 g red wine, full-bodied Italian
- ½ Tbsp juniper berries, lightly crushed
- 1 tsp black peppercorns
- 3 fresh sage leaves
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only
- 700 g passata
- ½ tsp ground nutmeg
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
Polenta
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 300 g polenta (quick cook)
-
60
g Fontina cheese, cut in pieces
lub Taleggio cheese, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973 kJ / 470 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.
Polenta with Rich Meat Ragu
1h 10min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Olive Spread
5 Min
Soubise Sauce
30min
Mocaccino Budino - Budino mocaccino
6h 15min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Cod with citrus butter
50 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1u. 15min
Tuna Tapenade
5 Min