Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g celery stalk, cut in pieces
- 70 g carrot, peeled, cut in pieces
- 150 g onions, quartered
- 55 g extra virgin olive oil
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 400 g beef mince, broken in pieces
- 100 g red wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 2 tsp fine sea salt, plus 1 Tbsp
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch caster sugar
- 1600 g water
- 400 g polenta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427.2 kJ / 580.7 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 135.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2981.7 mg
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 Std. 15 Min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1 Std.
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Polenta
50min
Sous-vide Sausage Ragù
2 Std. 25 Min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
35min
Asparagus and Mango Salad
35min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2h 35min
Minestrone, Pork Roll with Vegetables, Steamed Raspberry Puddings, Berry Muffins
1h 40min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1h 40min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15 Min