Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g celery stalk, cut in pieces
- 70 g carrot, peeled, cut in pieces
- 150 g onions, quartered
- 55 g extra virgin olive oil
- 400 g pork mince, broken in pieces
- 400 g beef mince, broken in pieces
- 100 g red wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 2 tsp fine sea salt, plus 1 Tbsp
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch caster sugar
- 1600 g water
- 400 g polenta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427.2 kJ / 580.7 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 135.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2981.7 mg
Alternatywne przepisy
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25p
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
Brak ocen
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30min
Bolognese Sauce
1h 15min
Pizza Dough
1 Std.
Mashed Potatoes
45min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1 Std. 45 Min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1 Std.
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Best Basic Houmous
5min