![Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31eeb3c0-826b-4392-92e9-85d03c67c896/Derivates/92f82192-e51c-4bd4-96a4-52513b0ef069.jpg)
Wersje kompatybilne
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing and topping
- 350 g Williams pears, peeled, cored, cut in pieces (3 cm)
- 200 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 300 g strong white bread flour
- 200 g rye flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 150 - 200 g Gorgonzola, cut in pieces (3-4 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
1 Std.
Stroganoff Strudel
1 Std. 40 Min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 Std.
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Salmon Soufflé
1 Std.
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15min
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1h 25min
Horseradish and Chickpea Dip
10 Min
Asparagus and Hollandaise Tart
40 Min
Gluten Free Cheese Choux
1 Std.
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 Min
Bloody Mary Soup
25 Min