Wersje kompatybilne
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing and topping
- 350 g Williams pears, peeled, cored, cut in pieces (3 cm)
- 200 g water
-
1
tsp sugar
lub barley malt -
1
Tbsp dried instant yeast
lub 30 g fresh yeast, crumbled - 300 g strong white bread flour
- 200 g rye flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 150 - 200 g Gorgonzola, cut in pieces (3-4 cm)
- oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1h 30min
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1 godz.
Apple Rose Tart
1h 40min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3 godz. 15 min
Pears, Cheese and Honey
15min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2hod. 50min
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
11h
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55min