Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 350 g risotto rice
- 50 g dry white wine
- 800 g vegetable stock, boiling
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g Gorgonzola, cut in small pieces
- 200 g pears, peeled and cut in pieces (1 cm)
- 30 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1182 kJ / 283 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 19.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Lemon Risotto
30 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Mushroom Risotto
30 Min
Panna Cotta
6h 15min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1 Std. 5 Min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Courgette and Feta Risotto
30 Min
Asparagus Stem Soup
55 Min
Fennel Risotto
35min