Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 350 g risotto rice
- 50 g dry white wine
- 800 g vegetable stock, boiling
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g Gorgonzola, cut in small pieces
- 200 g pears, peeled and cut in pieces (1 cm)
- 30 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1182 kJ / 283 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 19.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Asparagus Risotto
45min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2 godz.
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Russian salad
1 godz. 15 min
Courgette and Feta Risotto
30min
Courgette Omelette
40min
Pea and Mint Risotto
40min
Fennel Risotto
35min