Wersje kompatybilne
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte
- plain flour, for dusting
- 280 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 450 g chestnut purée (see tip)
- 6 egg yolks, from large eggs
- 100 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 Tbsp dark rum
- 60 g caster sugar
- 6 egg whites, from large eggs
- ¼ tsp fine sea salt
Glaze
- 170 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 100 g double cream
- 1 Tbsp dark rum
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 984 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
Alternatywne przepisy
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30 min
Caramel Parfait
7h
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3u. 30min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Limoncello Tarts
3 Std. 15 Min
Cheesecake (baked)
7h 20min
Chocolate Mousse
3h 20 min
Orange Curry Dressing
10min
Decadent Chocolate and Coconut Cups
1h
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 Std. 35 Min
Rhubarb Pancake Pieces
50 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40 min