Polenta Cake

Polenta Cake

3.4 14 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 slices

Składniki

  • salted butter soft, plus extra for greasing
    170 g
    170 g margarine, plus extra for greasing
  • caster sugar
    120 g
  • large eggs
    3
  • fresh thyme leaves
    1 Tbsp
  • lemon finely grated zest and 10 g juice
    1
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    40 g
  • polenta
    120 g
  • pine nuts plus extra for sprinkling
    80 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • baking powder
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 306 kcal / 1280 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...