Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
170
g salted butter, soft, plus extra for greasing
lub 170 g margarine, plus extra for greasing - 120 g caster sugar
- 3 large eggs
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 1 lemon, finely grated zest and 10 g juice
- 40 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 120 g polenta
- 80 g pine nuts, plus extra for sprinkling
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Coconut cake
1 Std. 20 Min
Pear and Walnut Cake
1 godz. 35 min
Spinach and Broccoli Terrine
4 Std. 40 Min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Courgette and Cocoa Cake
24h
Orange and Coconut Squares
35min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 Std. 35 Min
Courgette Omelette
40 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 Std. 35 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Carrot Cake
2h 30min