Urządzenia i Akcesoria
Polenta Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 slices
Składniki
-
170 g margarine, plus extra for greasingsalted butter soft, plus extra for greasing170 g
-
caster sugar120 g
-
large eggs3
-
fresh thyme leaves1 Tbsp
-
lemon finely grated zest and 10 g juice1
-
strong white bread flour plus extra for dusting40 g
-
polenta120 g
-
pine nuts plus extra for sprinkling80 g
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6.4 g
Kalorie
1280 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3 godz. 20 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Rhubarb Vanilla Flan
50 min
Almond Honey Semolina Cake
1 godz.
Courgette and Cocoa Cake
24 godz.
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1 godz. 5 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Spinach and Cheese Soufflés
35 min
Vegan Coconut Cake
50 min