Potée de riz à la courge

Potée de riz à la courge

4.1 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 bouquet de persil plat frais (env. 20 g), effeuillé
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 500 g de courge butternut pelée, épépinée, en dés (1½ cm)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 300 g de riz à grain long (parboiled, cuisson 20 min.)
  • 20 g de concentré de tomates
  • 850 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • ¼ de c. à café de cumin en poudre
  • ¼ de c. à café de cannelle moulue
  • 1 c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
  • 180 g de yogourt nature

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 376 kcal / 1585 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...