Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 oignons de printemps, coupés en deux
- 1 petit morceau de gingembre, frais
- 300 g de petits pois surgelés
- 120 g d'eau
-
½
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub ½ c. à café de bouillon de légumes instantané, fait maison - ½ c. à café de sel
- 320 g de pâte sèche, type farfalle
- 1 sachet de safran en poudre
- 20 g de beurre
- 150 g de jambon cru doux, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de cornettes
50 min
Pâtes aux tomates et aux épinards
35 min
One pot penne-poireaux
30 min
Conchiglie à la sauce chou-fleur
35 min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 godz. 30 min
Salade de cornettes
30 min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Focaccia aux pommes de terre
2h 50min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45 min
Farfalle asperges, lardons et safran
35 min
Pâtes et petits pois
35 min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25 min