Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g d'eau
- 330 g d'ajvar (voir conseil)
- 100 g de crème
-
1
c. à café de pâte de bouillon de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) - ¼ c. à café de sel fin
- 400 g de pâtes sèches courtes, ex. fusilli, penne, macaroni etc.
- 200 g de poireau, en rondelles (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Chili non Carne
1h
Salade de pâtes aux légumes
1h
Sauce aux légumes pour les pâtes
40 min
Taboulé au quinoa et au thon
40 min
Duo de mini-tresses au beurre
Brak ocen
Riz au mélange de légumes
55 min
Paella aux haricots rouges
55 min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1h
Quiche aux poireaux
1h 45 min
Ragoût de boeuf à l'orientale avec perles de couscous
40 min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2h