Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
La sauce bolognaise
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g d'oignons, en morceaux
- 50 g de céleri-branche, en morceaux (2 cm)
- 50 g de carottes, en morceaux (2-3 cm)
- 800 g de viande hachée, mélangée, (moitié bœuf, moitié porc)
- 100 g de vin blanc, sec
- 300 g de coulis de tomates
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- ½ - 1 c. à café de poivre noir, moulu
La béchamel
- 700 g de lait
- 70 g de beurre
- 60 g de farine
- 1 c. à café de sel
- 1 - 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 250 g de pâte sèche, type lasagne (environ 12 feuilles de 10 cm x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2975 kJ / 711 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornettes à la viande hachée
30min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Linguine saumon et vodka
20 min
Riz Casimir
45min
Focaccia croustillante
2j 10 menit
Tortiglioni au poulet et olives noires
35min
Brownies
45min
Boeuf Stroganoff
45min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Cookies aux dragées au chocolat
1h
Ragoût de bœuf
1j 50 menit
Gâteau à la crème
45min