Dinkelkranz

Dinkelkranz

4.6 91 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
20 Stücke

Składniki

Kochstück
  • Milch
    125 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700
    25 g
Hauptteig
  • Milch kalt
    245 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Salz (ca. 5 g)
    1 TL
  • frische Hefe
    10 g
  • Rohrohrzucker
    70 g
    70 g brauner Zucker
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Ei
    1
  • Mandeln, gehobelt zum Bestreuen
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 132 mg
Białko 5 g
Kalorie 571 kJ / 137 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...