Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Rosinen
- 30 g Rum
- 180 g Wasser, kalt
- 50 g Milch, kalt
- 15 g frische Hefe
- 40 g Zucker
- 450 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- Öl zum Einfetten
- 1 Eigelb
- 1 EL Sahne (Schlagobers)
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1051 kJ / 251 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frühstückskipferl
17 Std. 15 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Dinkelkranz
4 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Kaisersemmeln
15h 45min
Wachauer Laberl
15h 20min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Apfelmäuse
2 godz. 30 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min