Urządzenia i Akcesoria
Süße Knöpfe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 Stück
Składniki
-
Rosine70 g
-
Rum30 g
-
Wasser kalt180 g
-
Milch kalt50 g
-
frische Hefe15 g
-
Zucker40 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten450 g
-
Hartweizengrieß fein (siehe Tipp)50 g
-
Eier2
-
Salz (ca. 5 g)1 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Eigelb1
-
Sahne (Schlagobers)1 EL
-
Mandeln, gehobelt zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1051 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Toastbrot
16 godz.
Dinkelkranz
4 godz.
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Apfelmäuse
2 godz. 30 min
Laugenecken
3 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Brioche Kipferl
2 godz. 10 min
Milchbrötchen
4 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Portugiesische Croissants
1 godz. 50 min