Jaglanka z bananami i orzechowym sosem

Jaglanka z bananami i orzechowym sosem

3.9 371 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
Sos orzechowy
  • 80 g masła orzechowego
  • 85 g syropu klonowego
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Jaglanka
  • 180 g kaszy jaglanej
  • 1000 g mleka
  • 300 g bananów pokrojonych w 3 mm plastry
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 655.5 kcal / 2742.6 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 86.6 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...