Brownie fasolowo-gryczane
TM6 TM5

Brownie fasolowo-gryczane

4.5 (471 ocen)

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
    lub 50 g oleju kokosowego, podzielonego na kawałki
  • 480 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej i opłukanej pod bieżącą wodą
  • 2 jajka
  • 150 g miodu, płynnego
  • 50 - 60 g ksylitolu
  • 70 g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 20 g kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    lub 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 70 g mąki gryczanej
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
759.8 kJ / 181.5 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcz
8.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
2.2 g
Sód
300.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy